Ragasztószalag BOPP 48 mm/66 m barna/átlátszó – 36 egység/doboz

Ragasztószalag olcsón 48 mm 66 m barna olcsó

Ragasztószalag BOPP 48 mm/66 m barna/átlátszó – 36 egység/doboz

60

Készleten

60

Minimális mennyiség: 2 doboz. Az ár a fogyasztás egyszeri mennyiségének megfelelően csökken. Legfeljebb 60 kg-os csomagokhoz.

Az ár nem tartalmazza az ÁFA-t és a szállítási költségeket.

SKU: N/A Kategória:

Mennyiségi kedvezmény

Mennyiség 1 - 9 10 - 27 28+
Ár 60 57 56
Törlés

Leírás

Ragasztószalag BOPP 48 mm/66 m barna/átlátszó

A ragasztószalag egy vagy egyik oldalán vagy mindkét oldalán ragasztóval bevont szalag. Ezt két átfedő anyag ideiglenes vagy tartós összeillesztéséhez használják. A mindennapokban is gyakran használjuk. Többféle célra alkalmas. A kényelmes használat szinte nélkülözhetetlenné teszi otthon és munkahelyen. Csak kiváló minőségű, német gyártású ragasztószalagokat árulunk, amelyek a hőmérsékletnek +60°C-tól -20°C-ig képesek ellenállni. Barna és átlátszó ragasztószalagot egyaránt lehet nálunk kapni, 48 mm szélességben és 66 m hosszúságban. Egy dobozban 36 darab ragasztószalag van. 60 kg-ig terjedő súlyú dobozokhoz és csomagokhoz. Vastagság: 43µ.

Minimális mennyiség: 2 doboz. Az ár a fogyasztás egyszeri mennyiségének megfelelően csökken.

Az ár nem tartalmazza az ÁFA-t és a szállítási költségeket.

 

Milyen ragasztószalagokkal találkozhatok?

AKRILÁT – vízalapú ragasztóval rendelkezik. Ezt a ragasztót használják a szabványként (általános használatra), és az alkalmazás után azonnal eléri a 100%-os hatást. Az ilyen típusú ragasztószalag használata alacsony hőmérsékleten nem alkalmas.

FORRÓ OLVADÉK – szintetikus gumi alapú ragasztóval rendelkezik, univerzális, és az alkalmazás után 100%-os hatást ér el. Alkalmas mindenféle hőmérsékleten és nagyobb erősséget igénylő ragasztáshoz is.

OLDÓSZER – természetes gumi ragasztó, nagy kapacitású. Alkalmas erős ragasztáshoz, mert minősége a legjobbak között van.

 

A ragasztószalag használata

A ragasztószalagot elsődlegesen csomagoláshoz használják. Az anyagok, amelyekből napjainkban készül: celofán, akril, üvegszálak, szilikon, fólia, gumi és papír. Egy adott anyag mennyisége attól függ, hogy milyen erősnek kell lennie a szalagnak. A ragasztószalagok különböző méretekben kaphatók, beleértve a szabványosított, csomagolásra szánt ragasztószalagokat is. Gyakran használjuk a ragasztószalagot otthon. Erre egy példa, amikor a szalagot a székek lábainak aljára ragasztjuk, hogy azok ne sértsék fel a padlót mozgatás közben. A gyerekek a kézműves projektnél is használják. A ragasztószalag azonban leginkább ipari csomagolásnál elterjedt. A nagyvállalatok ragasztószalagot használnak a csomagok lezárására és az áruk kiszállítására a fogyasztókhoz. Széles körben használják raktárakban, gyártás során és szupermarketekben is.

 

A ragasztószalag működése

A ragasztószalagok nyomásérzékeny ragasztók alapján működnek. Ezek a polimerek enyhe keverékei, amelyek kis nyomáson Van der Waals erő segítségével tartják a felületet. Ez az atomok, molekulák és a felület között fellépő erő. A ragasztószalagnak két rétege van, a bevonat és a ragasztó. A ragasztószalag előállításához felhasznált alapanyag papír, polietilén vagy vinil. A bevonat olyan anyagból készül, amely lehetővé teszi, hogy a ragasztószalag ne ragadjon össze. Milyen formában használhatunk még ragasztószalagot? A leggyakrabban használt anyag a polivinil-karbamát, amely a szalagot a béléssel összeköti. Az ezekben a ragasztószalagokban használt ragasztóanyagok polimerek, amelyek közös tulajdonsága a vízalapú akril. Egyéb hozzáadott anyagok növelik a szalag ragadóképességét.

 

A ragasztószalag története

Ha véletlenül egy fontos dokumentumot elszakítasz a munkahelyen, akkor egy pillanat alatt helyrehozhatod ragasztószalaggal. Ez a találmány életünk során szükségessé vált, de gondoltál már arra, hogy milyen tudomány áll mögötte? A természetes ragasztókat, mint a méhviasz, a gyanta és a bitumen már az ókorban használták. Az ókori egyiptomiak állati bőrből és csontból készült ragasztókkal dolgozták fel a fát. A középkori szerzetesek tojásfehérjét használtak az arany levelek szent kézirataikkal való összeillesztésére.

 

Ki találta fel a ragasztószalagot?

1925-ben Richard Drew amerikai feltaláló létrehozta a ragasztószalagot. Celofánnal készített ragadós felületű szalagot. Kezdetben ipari célokra szánták, de a találmány a csomagolás során is hasznosnak bizonyult. Az alapanyag miatt a szalagot először „celofánszalagnak” nevezték.

 

A ragasztószalagok különböző típusai

Ha úgy gondolod, hogy csak egy típusú ragasztószalagot ismerünk, tévedsz. A ragasztószalagok némelyike átlátszó ragasztószalag, találhatunk még vékonyabb mesterséges szalagot, amely szövetből vagy műanyagból készült, kartondobozok lezárására használt barna szalagot, festék ellen védő ragasztószalagot, stb. Elektromos szalag is létezik, amely olyan anyagokból készült, mint a vinil, ami nem vezeti az áramot. A sebészeti ragasztószalag pedig a sebkötözéshez használt tapasz.

 

További információk

Válasszon színt

Brown, Transparent