Pántológépek

Pántológépeket használnak a csomagolási folyamat során a dobozok és raklapok hevederrel történő rögzítésére. A pántológépeket úgy tervezték, hogy leegyszerűsítsék a csomagolási folyamatot, így időt és stresszt takaríthat meg a csúcsidőszakokban. Ha a munkahelyén forgalmas gyártósor van, egy ipari hevedergép használatával biztosíthatja a termékek szoros rögzítését. A Pántológépekkel a feszítési, vágási, tömítési folyamatok automatizálhatók. A pántoló gépek a hevederek automatikus megfeszítésével és rögzítésével jelentősen felgyorsítják a hevederezési folyamatot.

A hevederezés kiváló megoldás az áruk szállításhoz és tároláshoz történő rögzítésére. Szinte bármi rögzítésére használható, a törékeny termékektől a nehézkes rakományokig. A szíjazandó termékek kartonba csomagolhatók vagy csomagolhatók. Ezt az eljárást elsősorban raklapok rögzítésére és áruk egymáshoz rögzítésére használják. A pántológépek növelik termelékenységét  és felgyorsítják a csomagolási folyamatot. Ezenkívül a pántológépek munkavállalóbarátak és biztonságosak.

kiváló minőségű és megfizethető Pántológépek széles választékát kínáljuk. Weboldalunkon a következő típusú Pántológépek találhatók:

 • Félautomata pántológépek
 • Automatikus pántológépek
 • Raklap pántológépek

A Pántológépek garanciával, CE tanúsítvánnyal rendelkeznek, és Magyarország szervizelnek. Gyors szállítást biztosítunk az Ön címére Magyarország.

 • HIPO félautomata pántológép 5-15 mm műanyag PP pántszalaghoz

  649
 • HIPO BOX Félautomata pántológép 6-15 mm-es PP pántszalagokhoz

  699
 • FLEX TAPE Félautomata dobozzáró gép 48-72 mm (Kraft vagy BOPP ragasztószalaghoz)

  Original price was: 2,199€.Current price is: 1,899€.
 • ECOBAND-S papír- és OPP övező gép 12mm

  Original price was: 2,600€.Current price is: 2,199€.
 • FLEX BOX Félautomata pneumatikus doboz felállító és töltőállomás

  Original price was: 2,699€.Current price is: 2,199€.
 • AUTOMA automata pántológép 9-12mm PP pántokhoz

  Original price was: 2,999€.Current price is: 2,599€.
 • COMBO Félautomata raklap pántológép 9-16mm-es PET/PP pántszalaghoz

  Original price was: 3,360€.Current price is: 2,799€.
 • ECOBAND-B4620 Papír és OPP bandázsoló gép 30mm

  Original price was: 3,200€.Current price is: 2,799€.
 • HIPO PRO Nagysebességű automata pántológép 5-12 mm

  2,8902,990
 • TOP TAPE Dobozzáró gép automata felső fülbehajtóval 48-72mm (Kraft/BOPP szalagokhoz)

  Original price was: 4,679€.Current price is: 4,199€.
 • AUTO-TAPE 48-72 mm-es Automata dobozzáró gép (Kraft vagy BOPP szalag)

  Original price was: 4,699€.Current price is: 4,199€.
 • Automatic Horizontal Strapping Machine HAMMER for PP or PET tape 9-15mm

  Original price was: 22,000€.Current price is: 19,980€.

Pántológépek

A pántológépek felgyorsítják a hevederezési folyamatot és csökkentik a kezelő fáradtságát azáltal, hogy csökkentik a kötegek kézi hevederéhez és lezárásához szükséges fizikai munkát. Közepes és nagy volumenű szállítási alkalmazásokban használják, például rakodódokkban és teljesítési központokban.

Szinte minden iparághoz, alkalmazáshoz és költségvetéshez kínálunk automata, félautomata és egyedi pántológépek teljes választékát. Modellkínálatunkban szinte bármilyen méretű vagy típusú csomag rögzítésére tervezett gépek találhatók, különféle konfigurációkban.

Asztali, görgős, oldalsó tömítésű, szállítószalagos és teljesen automata gépeket kínálunk szabványos és egyedi méretekben, általános és összetett alkalmazásokhoz. Gépeink erőssége a sokoldalúságában rejlik. Nincs szükség konkrét raklappántoló gépre vagy műanyag pántoló gépre – berendezéseink szinte bármilyen terhelést elbírnak.

How does the Strapping machine work

HIPO semi-automatic strapping machine 5-15mm (3/16" to 9/16") banding machine for plastic PP strap

A pántológépeket leggyakrabban polipropilén (PP), polietilén (PET) vagy papír hevederekkel használják. A pántológépek gyors csomagolást és pántolást biztosítanak. Papírpánt, műanyag PP vagy PET pánt van behelyezve a pántológépbe, és a csomag köré tekerjük. A félautomata gép lehetővé teszi a csomagok gyors és egyszerű rögzítését.

A pántológépek stabilak, megbízható és hatékony pántolást biztosítanak. A félautomata gépet kezelő dolgozók speciális képzése nem szükséges. Hevedergépeink robusztusak és nem igényelnek sok karbantartást. Mind a félautomata pántológépek használata, mind a szíj cseréje nagyon egyszerű. A félautomata pántológépek a modern DC motorelektronikus feszültségszabályozás miatt nagyon csendesek, valamint  >alkalmas vékonyabb PP szalagokhoz. Emellett a félautomata pántológépek biztonságosan kezelhetők, használatukhoz nincs szükség speciális képzésre a dolgozóknak. A félautomata pántológépünk fontos előnye az is, hogy a szíj feszességét automatikusan beállítja a puhább csomagolások sérülésének elkerülése és a nagyobb termékek jobb védelme érdekében. A pántológépek elég szűkek, így szűk helyen is könnyen mozgathatók, és kellően robusztusak ahhoz, hogy bármilyen körülmények között használhatók legyenek. A munkahelyi biztonság, a könnyű kezelhetőség, a hatékonyság és az időtakarékos csomagolás, valamint a minőség ezért kiválóak, félautomata pántológépeinkhez kapcsoljuk.

Félautomata pántológépek feszítő- és hőszigetelő műanyag pántolás közepes és nagy volumenű szállítmányozási alkalmazásokban, mint például rakodódokkokban és teljesítési központokban. A félautomata gépek megkövetelik, hogy a kezelő a pántot a csomag köré vezesse, míg a gép automatikusan megfeszíti és hőtömíti a pántokat. Felgyorsítják a hevederezési folyamatot és csökkentik a kezelő fáradtságát, mivel nem kell a dolgozóknak kézzel megfeszíteni és lezárni a pántokat.

AUTOMA automata pántológép olcsóPántológépek ára

pántológépek ára több tényezőtől függ, azonban a befektetés megtérülése hónapokon várható, amikor figyelembe veszi a csomagolás közben megspórolt időtmegnövekedett csomagolási termelékenységet és közvetlen megtakarítást a klipek, tömítések költségén. Ezenkívül az alkalmazottak elégedettebbek lesznek, mivel Ön megkönnyíti és biztonságosabbája a munkájukat.

A pántológépek ára nyolcszáztól több mint ezer euróig, esetenként néhány ezer euróig terjed. A pántológép ára a minőségtől, stabilitástól, erőtől, mobilitástól, függ > és szíjszélesség.

Milyen típusú pántológépeket érdemes használni

Mint szinte minden vállalkozásával kapcsolatos döntésnél, a terméknek kell a középpontban lennie. Egy nagy mennyiséget forgalmazó raktárnak más gépre lenne szüksége, mint azoknak, akik ritkán csomagolnak termékeket. A hatékony raklappántolási folyamat kialakítása kulcsfontosságú lehet az ügyfelek igényeinek kielégítésében, valamint abban, hogy a munkahelye rendben és szervezett maradjon.

Automatikus pántológépek

Az automata pántológépek használata ideális nagyüzemi gyártáshoz. Miután megfelelően beállították, mindössze annyit kell tennie, hogy a csomagját vagy dobozát a kijelölt helyre helyezi, megnyom egy gombot, és másodpercek alatt kész is. Ahogy fentebb említettük, ez magában foglalja a feszítést és a vágást is, így egyszerűen felemelheti a csomagot, és felállíthatja a következőt a sorban. Alternatív megoldásként az automata pántológépeket csomagolósorba lehet helyezni, ahol a pántolás teljes folyamata automatizált.

Félautomata pántológépek

Ha gyorsan szeretné pántolni termékeit, de gazdaságosabb megoldásra van szüksége vállalkozása számára. Ekkor egy félautomata pántológép egy életképes alternatíva. Valamivel több felhasználói beavatkozást igényel, mint az automatikus opciók, mégis növeli a pántolás hatékonyságát. A fő különbség az, hogy miután a dobozt vagy csomagot a berendezésre helyezték, a kezelőnek egyszerűen át kell húznia a hevederen, és be kell kapcsolnia a gépet. A félautomata pántológépek elkészültét követően gyakorlatilag ugyanúgy működnek, mint az automata pántológépek.

Raklap pántológépek

A raklappántoló pántológépek raklapra rakott áruk rögzítésére szolgálnak. Raklappántológépeket visznek a raklapra, és a megfelelő helyeken rögzítik a hevedereket. A raklappántológépek ezt követően megfeszítik az áru körüli hevedereket.

A Raklap pántológépek a szállítmányozó irodák és a nagy raktárak szakemberei: A raklap alá vezetősínt csúsztatnak, segítségével a heveder kézzel körbekerül a raklapon és az árukon, majd a raklappántológépek megfeszítik, vágják, hegesztik. A nehéz euro-raklapok rögzítése csak néhány pillanatot vesz igénybe, és megkíméli a raktári személyzetet a fáradságos és időigényes kézi munkától.

Elektromos pántológép

Kis volumenű gyártósorok esetén, vagy ha jobban szeretné irányítani a pántokat, raklappántológépeink segíthetnek. A függőlegesen és vízszintesen is mozgatható könnyű gépek könnyen kezelhetők. Csak annyit kell tennie, hogy kézzel tekerje a pántot a tárgy köré, majd a gép segítségével húzza meg. Noha ez „kézi”, a csomagolási képességei feletti extra vezérlés biztonságot nyújthat termékei számára, miközben a raktárban vannak, vagy amikor mozgásban vannak.

A pántológépek beállítása

Először kapcsolja be a szalagozó gépet. Ezután be kell állítani a heveder adagolását és a heveder feszességét. Az etetés beállításához meg kell nyomnia a „Feed” gombot, minél tovább nyomja a gombot, és annál hosszabb lesz a heveder. Ha a félautomata pántológépek nincs alaphelyzetben, nyomja meg a HOME gombot, hogy a gép visszaálljon alaphelyzetébe. A félautomata szalagozógép magas biztonsági szabványokkal rendelkezik, ha a félautomata szalagozógép tetejét kinyitják, a gép automatikusan leáll.

Ha műanyag heveder van a gépben, akkor ki kell húzni a műanyag hevedert a hevedertekercsből, és ellenőrizni kell, hogy a hevederfej lefelé van-e fordítva (ha nem, akkor a hevedertekercs oldalát kell cserélni), a hevedereket az A csiga aljáról és a B csiga tetejéről kell kifűzni, majd a hevedert a C keréken át kell fűzni, és felfelé a D hevedernyíláshoz kell fűzni, amely először az alsó táblán van, majd a vezető görgővel együtt a görgők közötti távolságig felfelé kell fűzni. Nyomja meg a FEED gombot, majd a pántok adagolják.

Pántológépek hevederei

Egyes pántológépek polipropilént vagy rövidebb PP pántot használnak, mások polipropilén vagy PET pántot használnak, és vannak pántoló gépeink is, amelyek papírszíjat vagy OPP szalagot használnak. A heveder szélessége változhat. A legtöbb pántológépek fedőszélessége 5mm-től 15mm-ig terjed. Egyes modelleknél még szélesebb pántok is használhatók. Legkeresettebb félautomata pántológépünk (HIPO modell) különböző szélességű (5mm-től 15mm-ig) PP hevederek ragasztására használható.

Pántológépek karbantartása

Felhívjuk figyelmét, hogy a félautomata pántológép helyszíni javítását nem vállaljuk. Pántológépeihez viszont alkatrészt biztosítunk. Ezenkívül részletes kézikönyvet és térképet biztosítunk az alkatrészekről.

A pántológép tárolása és szállítása

A szalagozó gép nagy távolságra történő szállításához vagy tartós tárolásához fa vagy farostlemez dobozos csomagolást kell használni, azt a tömör hátlapra kell rögzíteni és a dobozba nedvességelnyelő szert kell tenni, rozsdamentes permetezni kell a gép belsejébe. Ne helyezzen nehéz tárgyakat a doboz tetejére. Ne szállítsa és ne tárolja a pántológépet fejjel lefelé.