Zsugorfóliázó gépek

A zsugorfóliát a zsugorfólia melegítésével a zsugorfóliát alkalmazza a termékek és dobozok csomagolására. Ezáltal a tárgyak megjelenése megmutatkozik, és javul a tárgyak esztétikája, értéke. Ezenkívül a fólia megvédi a tárgyakat a külső ütésektől, és megakadályozza a széttöredezést, különösen a konténereknél. Zsugorfóliázó gépeink egyszerre tudnak vágni, zsugorítani és becsomagolni. A teljes zsugorítási és tekercselési beállítás praktikus modulokban állítható be a kezelőpanelen. Kamrás zsugorgépeink szilárd acél szerkezettel, a legújabb generációs elektronikával, felhasználóbarát kezelőpanellel rendelkeznek. Nagyobb munkaasztallal és számos műszaki részlettel rendelkeznek, amelyek javítják a teljesítményüket. Zsugorfóliázó gépeink könnyen használhatók. A termék hőfóliába történő zsugorfóliázásának folyamata nagyon egyszerű. Először a kezelő a terméket a sztreccsfóliába helyezi, majd egy kamrába helyezi, ahol a tömítési és zsugorítási folyamat egyszerre megy végbe. Ha tovább kívánja gyorsítani a termék csomagolásának folyamatát, akkor a fólia zsugorítási folyamata külön alagútban történik.

A zsugorfóliázó gépek ISO, CE  és egyéb szükséges tanúsítvánnyal rendelkeznek, és megfelelnek az összes EU-szabványnak és előírásnak. A zsugorfóliázó gép ára >néhány ezer eurótól változik. A zsugorfólia megvédi termékeit és vonzóbbá teszi azokat.

Kiváló minőségű és megfizethető zsugorfóliázó gépek széles választékát kínáljuk. Weboldalunkon a következő típusú zsugorfóliázó gépeket találhatja meg:

  • L-Sealers zsugorfóliázó gépek
  • Automatikus oldaltömítésű zsugorfóliák
  • Az alagutak zsugorítása
  • Csomagolás zsugorítása

A zsugorfóliás gépekre garancia vonatkozik és az EU-ban szervizelve. Gyors szállítást biztosítunk az Ön címére Magyarország.

A zsugorfóliázó gépekről

Zsugorfólia T5040

A zsugorfóliázás olyan folyamat, amely hőmérséklet-érzékeny fóliák felhordását foglalja magában. Ha hőt alkalmazunk a fóliára, az szorosan összezsugorodik, bármit is fed. A zsugorfóliázó berendezések többféle termékmérethez és automata és félautomata formátumban is elérhetők. A Crawford Packagingnél segítünk megtalálni a megfelelő zsugorfóliázó gépeket, amelyek az Ön működésének egyedi igényeihez vannak szabva.

A zsugorfólia sokoldalúsága és számos előnye azt jelenti, hogy számos termékhez és anyaghoz használják.

A zsugorfólia kulcsfontosságú funkciója az áruk por, nedvesség és szennyeződés elleni védelme. Ez minden terméknél fontos, de elengedhetetlen az élelmiszereknél és a gyógyszereknél. A tömítés hatékonysága miatt a teljesen zsugorfóliázott áruk is hosszabb ideig maradnak optimális állapotban, mint a légkörnek kitéve.

Jellemzően a zsugorfólia erősebb, mint a túlburkoló vagy a sztreccscsomagolás. A fólia általában poliolefin, PVC, polietilén vagy polipropilén alapú. Különböző erősségű, vastagságú és tisztaságú, így különböző termékekhez használható a súlytól és a szükséges védelmi szinttől függően, beleértve a fény elleni védelem szükségességét is.

Shrink wrapping machine B4255A zsugorfólia is nagyon jól tartja formáját, így a termékek mindig a legjobban néznek ki, ami kritikus szempont a fogyasztói termékeknél. Világosan mutatja, hogy történt-e beavatkozás vagy manipuláció, ami kiemelten fontos a sajtok, húsok, készételek és gyógyszerek, valamint valuta- vagy bizalmas dokumentumok esetében.

A kartonhoz és a műanyaghoz csatlakozó a zsugorfólia nagyon helytakarékos, mivel nem foglal több helyet a tárolás, a szállítás vagy a polcokon, mint maguk a termékek. Könnyebb is, így könnyebb és olcsóbb a kezelése és szállítása. Mindenféle típusú, formájú és méretű termékhez vagy termékcsoporthoz alkalmas. Gyakran használ palackok vagy dobozok csoportjaihoz, vagy termékek többes csomagolásban történő egyesítéséhez.

A zsugorfóliát gyakran használják szállítási csomagolásra és védőcsomagolásra nagyobb tételek esetében, például ajtóknál vagy akár raklapon lévő tégláknál. Állványok, tetők, autók, kisteherautók, csónakok és megrakott raklapok burkolására és védelmére is használható.

Zsugorfóliázó gépek ára

zsugorító alagút csomagológép SHRINK MAX

A zsugorfóliázó gép ára számos tényezőtől és a szükséges gép típusától függ. A zsugorfóliák árai néhány ezer eurótól tízezer euróig terjednek. Az ár függ a zsugorfóliázó gép típusától, a percenkénti kimenetek számától, ha a zsugoralagút is benne van, és a tömítés méretétől terület. Szintén egy másik kulcsfontosságú tényező, hogy a zsugorfóliázó gép van-e erős motor és típusa.

A zsugorfóliázó gépek típusai

L-Sealers Zsugorfóliázó gépek

Az L Sealing Shrink Wrappers az optimális zsugorfólia felhordó eszköz kisebb termékméretekhez. A fűtött kar felemelkedik és süllyed, ahogy a termékek áthaladnak alatta. Ezután a zsugorfóliát felmelegítik és a termék körül lezárják. Ez biztosítja, hogy minden termékre megfelelő mennyiségű zsugorfólia kerüljön.

Automatikus oldaltömítésű zsugorfóliák

Az automatikus oldaltömítésű zsugorfóliázó gépek nagy sebességű, folyamatos mozgású zsugorfóliázók. Egy szállítórendszer mozgatja a termékeket a gépen, miközben a mechanikus karok vágják és lezárják a zsugorfóliát. A folyamatos ütem gyorsabb csomagolási időt tesz lehetővé, és az adagolórendszerek biztosítják a megfelelő mennyiségű zsugorfólia felhordását.

Zsugorított alagutak

A zsugorodó alagutak a zsugorfóliás rendszerek szíve. A zsugoralagutak mozgatják a termékeket a szállítószalagok mentén, miközben egyenletes hőmérsékletet tartanak fenn. Ez javítja a zsugorfóliázási folyamatot, lehetővé téve a teljes termék körüli egyenlő felvitelt.

Csomagolás zsugorítása

A zsugorcsomagoló gépek egy vízszintes zárókart használnak a termékekhez, például konzervdobozok tálcáinak becsomagolásához. A zsugorcsomagoló gép nagyszerű másodlagos csomagolási alkalmazása a késztermékek egységessé tételére kész termékekhez.

Hogyan működnek a zsugorfóliázó gépek?

A zsugorfóliázó gép működése a zsugorfóliázógép típusától függ. A zsugorfóliázógépek három jelentős típusa a kamrás, az L-záró és az oldalsó zárógép.

A kamratömítő a terméket a zsugorfóliával együtt áthelyezi egy rekeszbe vagy kamrába, ahol a zsugorfólia készen áll a termék köré tekercselni. A rekesz felmelegszik, így a zsugorfólia összenyomódik, körülveszi a terméket és védőréteget képez. A folyamat időtartama a műanyag vastagságától függ.

Az alagúttal ellátott L-típusú gépet kifejezetten nagyobb mennyiségű termékhez tervezték, mivel gyorsabb a termék fóliába csomagolása. Valamivel olcsóbb megoldás egy L típusú kamrás gép, ahol a teljes fóliazsugorodási folyamat egy kamrában történik.

Az alagúttal ellátott L-típusú gépnek két tömítőrúdja van, amelyek L-alakot alkotnak (innen a név). A zsugorodó fólia ezeken a rudak mentén össze van hajtva, hogy zsebet hozzon létre a termék bejutásához a ráncos hajtáson keresztül. Miután a terméket ebbe a gyűrődésbe helyezte, a zsugorfólia másik három oldalát le kell zárni. Miután a termék teljesen a gépben van, megkezdődik a termék fóliával történő becsomagolása. A termék ezután általában a gyártósoron lévő alagútba kerül, amely felmelegíti a termékhez rögzített fóliacsomagolásokat, és addig melegíti, amíg az szorosan nem illeszkedik a termékhez.

FVégül, az oldalsó lezáró a leggyorsabb és legsokoldalúbb módja nagy mennyiségű termék csomagolásának. Folyamatos fóliacsőbe csomagolják a termékeket, lezárják a csomag egyik oldalát, majd keresztzárral elválasztják az egyes egységeket az áramlás irányában. Az oldalsó tömítők általában kétféle konfigurációban kaphatók: két vagy három szalag. A kétszalagos tömítés kompaktabb (csak valamivel nagyobb, mint az L-tömítő), és kiiktatja az egyik betápláló szalagot, hogy a végtömítést az oldalsó tömítés előtt készítse el. Ezek akkor a legjobbak, ha hosszabb termékeket kell becsomagolni, de nem engedhetik meg maguknak a gyártósorok hosszának növelését. A három hevederzár valamivel nagyobb, mint a két heveder, és további előnyük, hogy pontosan elosztják egymástól a termékeket, mielőtt belépnének a csomagolási területre.

Melyek a zsugorfóliázó gépek előnyei?

További fontos előny, hogy a zsugorfóliás gépek és anyagok viszonylag olcsók. A kisebb gyártók és üzemek egyszerű zsugorfóliázó gépeket használhatnak korlátozott ráfordítással, akár kézi, akár félautomata folyamatokkal. A nagyobb befektetés lehetővé teszi a teljesen automatikus rendszerek kialakítását, munkaerő-megtakarítást és a fárasztó és ismétlődő kézi munka elkerülését.

Javított zsugorfóliázási hatékonyság

A zsugorfóliás csomagológépek gyors és hatékony alternatívát kínálnak a termékek kézi zsugorítására. Korábban az alkalmazottak értékes időt töltöttek kézi hőfegyverekkel a zsugorodási folyamat előidézésére. A zsugoralagút technológiával egyszerűsíthetjük a zsugorítási folyamatot. A becsomagolt termékek egy mozgó szállítószalagon haladnak át az alagúton, biztosítva az egyenletes zsugorodást. A kihangosító folyamat nagyobb áteresztőképességet és gyorsabb csomagolási időt tesz lehetővé

A káros égési sérülések és tüzek megszüntetése

A kézi hőfegyverek gyakran propánt használnak, és nagyon veszélyesek lehetnek. A 600 Celsius-fok feletti hőmérsékleten végzett hőfegyverek súlyos égési sérüléseket vagy tüzet okozhatnak. A Shrink Wrap gépek kiküszöbölik ezeket a veszélyeket azáltal, hogy visszatartják a zsugorodási folyamat hőjét. A zsugorodó alagutak védett nyílásokkal és biztonsági elemekkel rendelkeznek, hogy csökkentsék az alkalmazottak sérülésének és tüzének kockázatát.

A zsugorfóliázó gépek kicsik

Vedd vissza az alapterületedet. A zsugorfólia-berendezések kisebb profilt kínálnak, mint más elszigetelési lehetőségek. A zsugorító rendszer két részből áll. A tömítő és a zsugoralagút. Ezeket az alkatrészeket a rendelkezésre álló helytől függően közvetlenül egymás mellé vagy távolabb is fel lehet szerelni.

A zsugorfóliával végzett térnyereség nem korlátozódik a gépekre. Sok esetben a csomagolt termékek mérete csökken. Ez a méretcsökkentés növeli a termékek tárolására rendelkezésre álló helyet. Ez az előny közvetlenül költségmegtakarítást jelent, mivel a megnövekedett szállítási mennyiség miatt csökken a szállítási költségek.

Hogyan működik a zsugorfólia?

Sokan közülünk nem igazán gondolnak arra, hogyan működik a zsugorfóliázógép, vagy hogyan kerüljön a műanyag végül szorosan a termék köré. Azonban a polimer részecskék szabályozásáról és manipulálásáról van szó; a polimerek hosszú atomok, amelyek a műanyagban találhatók, ahol általában csavartak és önkényesek, ezért alkalmatlanok arra, hogy fóliaként működjenek. Amikor zsugorfóliává alakítják őket zsugorfóliázáshoz, a molekulák egyenesen vékony réteggé nyúlnak ki, ami tökéletes egy másik termék köré tekercseléséhez.

Ezt a fóliát ezután a becsomagolni kívánt tárgy köré helyezik. Amint a meleg a fóliához kapcsolódik, az összezsugorodik, mert a hő hatására a polimerek visszatérnek a szokásos kusza állapotukba. Egy polimer zsugorodása attól függ, hogy milyen polimerről van szó: a PVC zsugorfólia fólia egyedi méretének akár 50 százalékára is zsugorodik, míg a poliolefin zsugorfólia fólia valamivel kevésbé zsugorodik, annak ellenére, hogy erősebb tömítéseket kínál, mint a PVC.