10 tipp, hogyan lehet pénzt megtakarítani a csomagoláson és a pántoláson

10 tipp, hogyan lehet pénzt megtakarítani a csomagoláson és a pántoláson

Ipari csomagolás és pántolás – hogyan csomagolhatunk olcsón?

Az ipari csomagolás ugyanolyan fontos, mint maga a csomagoláson belüli termék. Célja, hogy megkönnyítse a termékek áruházakba történő szállítását. A termék gyorsabb felismerését is lehetővé teszi. Az ipari csomagolás legfontosabb jellemzője a termék védelme. Ezért egyeztetni kell a cél- és tárolási környezettel. Fontos, hogy az ipari csomagolás megfeleljen az alábbi kritériumok mindegyikének vagy bármelyikének:

 • Elég erősnek és tartósnak kell lennie ahhoz, hogy ellenálljon az állandó terhelésnek (nehéz karton dobozok egymásra rakva)
 • Biztonságosan kell tárolnia a terméket, valamint esés esetén enyhíteni az ütődést
 • Kellően lezártnak kell lennie, hogy megakadályozza a nedvesség és a levegő bejutását
 • Időjárásállónak kell lennie, mivel az időjárás viszontagságai ronthatnak a termék minőségén
 • Tömören kell csomagolni, amely biztosítja az ügyfél számára, hogy semmilyen terméket nem nyitottak ki korábban
 • Csomagoló anyagaink kielégítik a fenti feltételeket, így az ügyfelek tartósan elégedettek lesznek, ami tükröződik a hűségükben. Fontos, hogy az ügyfél tudja, a rosszabb minőségű csomagolóanyagokkal több költségük származhat, mintha már az elején egy kicsivel többet szánnak a jó minőségre.

A fenti feltételeknek teljes mértékben teljesülniük kell, különösen akkor, ha a csomagolt termék különböző időjárási körülményeknek és hosszabb szállításnak van kitéve. Így megfelelő módszert kell választani, amelynek célja az alacsonyabb költségek, valamint a csomagolt termékek biztonsága. Íme tíz módszer, amellyel csökkenthetjük az ipari csomagolás kötségeit: 1. Becsüljük fel az egyes termékek követelményeit

 1. Becsüljük fel az egyes termékek követelményeit

Alaposan vizsgáljuk meg az egyes termékekhez előírt csomagolási követelményeket, majd hasonlítsuk össze őket a jelenlegi módszerekkel (például feltűnhet, hogy mind a műanyag fólia, mind a vékonyabb kartondoboz alkalmas egy adott termék csomagolására) .2. Ellenőrizzük, hogy a csomagoló dobozok megfelelő méretűek-e

 1. Ellenőrizzük, hogy a csomagoló dobozok megfelelő méretűek-e

A szakértők úgy vélik, hogy a termék és a csomagolás között nem ajánlott 2 cm-nél nagyobb rés. Ezért jobb kis dobozokat választani, nemcsak a kompaktabb csomagolás miatt, hanem a termékek beszerzési és szállítási költségeinek csökkenése miatt is. Távolítsuk el a felesleges rétegeket és címkéket

 1. Távolítsuk el a felesleges rétegeket és címkéket

A csomagoláshoz hozzáadott minden réteg (karton, habszivacs stb.) növeli a költségeket. Ha a termék valóban erős védelmet igényel, vegyük fontolóra a könnyebb rétegek cseréjét egy kompaktabbra és erősebbre. Továbbá minimalizáljuk a címkék számát, ajánlatos egyet a doboz külső oldalára ragasztani, egy másikat pedig a belső oldalra.

 1. Vásároljunk műanyag vagy textil/kompozit pántszalagokat nagy mennyiségben

Nézzünk utána, hogy mely beszállítók kínálnak kedvezményt a vásárláskor. Ez nem mindig jelenti azt, hogy a legnagyobb beszállítóknál érdemes vásárolni. Gyakran előfordul, hogy a kisebb csomagolóanyag-beszállítók kínálják a legnagyobb kedvezményeket, mert jó kapcsolatot alakítottak ki beszállítóikkal.

 1. Csökkentsük a munkaerőköltségeket

A hatékonyság javítására mindig szükség van. Ez a folyamatok egyszerűsítésével, az eszközök és gépek karbantartásával, valamint a munkavállalók továbbképzésével érhető el.

 1. Amit lehetséges, hasznosítsunk újra

Gondos előre tervezéssel sok csomagolóanyag újra felhasználható. Ebben az esetben figyelembe kell venni a termékeink előállításához szükséges nyersanyagokkal együtt kapott anyagot, és nem csak azt, ami a termékkel együtt kerül az ügyfélhez.

7.Automatic and semi-automatic strapping banding machines shopTartsuk karban a szerszámokat és berendezéseket

Végezzünk el egy megelőző karbantartási folyamatot a csomagolás, a gépek és az eszközök számára. Készítsünk egy ellenőrzési ütemtervet, valamint hozzunk létre egy karbantartási és dokumentációs nyomkövető rendszert. Eljárásokat kell létrehoznunk a problémák és a lehetséges problémák megoldására. Fontos, hogy a leggyakrabban szükséges pótalkatrészek készletének feltöltésére mindig szánjunk pénzt.

 1. Gondolkozzunk el a Vásárlás újrahasznosítása és a „Előbb használt, aztán új rendszeren

Ahol lehetséges, újítsuk fel a régi berendezéseket vagy vásároljunk használtan. Ez a fajta megközelítés jövedelmező lehet, ha a berendezés nem tölt be kulcsfontosságú szerepet a vállalkozásunkban. A legjobb, ha magunk ítéljük meg, hogy a csomagoló berendezések kulcsfontosságúak-e a vállalkozás és a termékek minősége szempontjából.

 1. Ügyeljünk az árváltozásokra

Az olyan termékek árai, mint a fóliák és acélszalagok hónapról hónapra jelentősen ingadozhatnak. Ha nem fordítunk figyelmet az ilyen áringadozásokra, könnyen előfordulhat, hogy a költségek gyorsan megnövekednek. Ez is az egyik legfontosabb oka annak, hogy olyan beszállítóval kell dolgozni, amelyben megbízunk. Így a kockázatok csökkennek.

 1. Keressünk olyan beszállítót, amelynél minden szükséges termék kapható

Egy megbízható, tapasztalt és professzionális csomagolóanyag-beszállítóval sok pénzt takaríthatunk meg. Tudnia kell, hogy mi áll rendelkezésre, és tanácsot kell adnia az igényeinknek megfelelő termékek kiválasztásában. Előnyös egy olyan beszállítót választani, akivel hosszabb ideig kívánunk együtt dolgozni, mivel jobban átlátja az üzleti tevékenységet és az igényeinket. A batterystrapping.com egy nemzetközi beszállító, ahol minden csomagoláshoz szükséges gép és pántszalag megtalálható.

Oszd meg ezt a posztot


Termék Érdeklődés

Az alábbi információkra van szükségünk az ajánlat elkészítéséhez. Hamarosan e-mailben kap ajánlatot a termékre.