Csomagoláshoz/pántoláshoz szükséges tudnivalók

Csomagoláshoz/pántoláshoz szükséges tudnivalók

Csomagolás/pántolás alapjai

A csomagolás vagy másszóval pántolás olyan eljárás, amely során a pántszalaggal rögzítik, stabilizálják vagy megerősítik az elemet. A pántszalag csomagolószalagnak is nevezhető. A csomagolás elsősorban a feldolgozóiparban használt.

Acél pántolás/csomagolás

Az acél pántszalagok tekinthetők a legrégebbi csomagoló- és kötőanyagoknak, ugyanakkor ezek rendelkeznek a legnagyobb szakítószilárdsággal. Különböző szélességben és vastagságban kaphatók, és minőségükben is eltérnek egymástól. Ezeket főleg a nehéziparban használják, ahol nagyfokú szívósság szükséges. A pántszalag felületét festék, festék vagy viasz, esetleg cink és viasz borítja. A szalagviaszt a feszítésre vonatkozó tolerancia növelésére használják, valamint hogy a pántszalag bizonyos típusú feszítőkkel kompatibilis legyen. Az acél pántszalagokat nem hossz, hanem súly szerint értékesítik, mert zsugorodnak és tágulnak a gyártási folyamat során.

Műanyag PP pántszalag 12 és 16 mm raklapok pántolásáhozPolipropilén PP pántolás/csomagolás

A polipropilén egy gazdaságos anyag, amelyet közepes hosszúságú pántoláshoz terveztek. Különböző szélességben, vastagságban és a polipropilén eltérő változataiban kapható. Ennek a pántszalagnak a fontos jellemzője, amelyet sokan nem tudnak, hogy a polipropilén pántszalagok egy óra elteltével elveszítik a mechanikai feszültség 50%-át, és a feszültségveszteség a hőmérséklet növelésével gyorsul. A szín gondos megválasztása gátolja a pántszalag lebomlási folyamatát olyan külső hőmérsékleten, amely nem megfelelő.

Poliészter PET pántolás/csomagolás

A műanyag poliészter és a nejlon a leghatékonyabb műanyag anyagok a pántszalagok gyártásához, és számos iparágban használják őket az acél pántszalag legjobb alternatívájaként. A poliészter kiváló szakítószilárdságot kínál a szilárd rakományokhoz. A pántszalagok fajtái főként attól függnek, hogy milyen célra használják őket. A hideg éghajlaton a pántszalag kötéséhez egy olyan ragasztópisztolyt használnak, amely időjárásálló.

Nejlon

A nejlonszalag az összes műanyag pántszalag közül a legerősebb, de magas ára miatt ritkán használják. A múltban nagyon népszerű volt, de nem sokkal később a poliészter szalag váltotta fel. Leggyakrabban hideg helyiségekben használták, mivel nem úgy viselkedik, mint más típusú műanyag.

Kompozit pántolás/csomagolás

A kompozit szalagok belsejében szálak találhatók. Az olyan iparban, amely védi a rakományt, gyakran „szintetikus acélnak” nevezik. Nagyon kopásálló.

Szövet

A szőtt pántszalagok többféle felépítésben is kaphatók, különösen poliészter és műselyem változatban. Mivel az ilyen típusú pántszalaggal ellátott csomagolórendszer rögzítőt használ, az ilyen rendszer még nagyobb strapabírást biztosít, mint az acél pántszalagos csomagolás. Mivel a szövet pántszalagok könnyűek és puhák, az acél biztonságosabb alternatíváját jelentik.

Oszd meg ezt a posztot


Termék Érdeklődés

Az alábbi információkra van szükségünk az ajánlat elkészítéséhez. Hamarosan e-mailben kap ajánlatot a termékre.