Minden, amit a polipropilénről tudni érdemes (PP pántszalag)

Minden, amit a polipropilénről tudni érdemes (PP pántszalag)

Minden, amit a polipropilénről tudni érdemes (PP pántszalag)

A PP pántszalag egy polipropilén monomerek kombinációjából készült, hőre lágyuló polimer. Különböző alkalmazásai vannak, de különösen hasznos a különböző iparágak, többek között az autóipar fogyasztási cikkeinek és műanyag alkatrészeinek csomagolása esetén. A polipropilént 1951-ben fedezte fel főként Paul Hogan és Robert Banks. A kereskedelmi forgalomba hozás ezt követően három évvel kezdődött. 1957-ben a népszerűsége egyre növekedett, napjainkra pedig a világ egyik legelterjedtebb pántszalagává vált.

Akkumulátoros pántológép TES készlet PP pántszalag + adagoló + akkumulátor + töltőMi a PP polipropilén pántszalagos csomagolás leghatékonyabb módja?

A PP polipropilén csomagolás lehet kézi vagy automatikus. A PP pántszalagot dobozok, csomagok és raklapok csomagolására használják. A dobozok csomagolásának leghatékonyabb és leggyorsabb módja az automata vagy félautomata gépek használata, mint például a HIPO félautomata csomagológép. Dobozok és raklapok is csomagolhatóak az akkumulátoros pántológéppel. Ezen túlmenően az akkumulátoros pántológéppel raklapokat is lehet csomagolni, habár a raklapok csomagolásának leggyorsabb módja a félautomata raklapcsomagoló gép, amely lehetővé teszi, hogy a raklap alatt átcsúsztassuk a pántszalagot és összekapcsoljuk (hegesszük) egy pántológép segítségével. Ezt például a COMBO raklap pántológépünkkel lehet elvégezni.

Mik a polipropilén jellemzői?

Az első fontos jellemzője a kémiai ellenállás. A hígított bázisok és savak nem lépnek könnyen reakcióba a polipropilénnel, így jó választás a folyadékok, például különböző tisztítószerek, elsősegélynyújtó termékek és egyéb termékek csomagolásakor. A másik fő jellemzője a rugalmasság, valamint a szívósság. Ez utóbbi egy mérnöki kifejezés, amely az anyag azon képességét jelenti, hogy törés nélkül deformálódjon. A harmadik jellemzőnek az alak megőrzését tartjuk. A polipropilén megtartja alakját csavarás vagy hajlítás után is, ezért sokkal tartósabb, mint más anyagok. A negyedik tulajdonság a szigetelés. Mivel rendkívül ellenáll a villamos energiának, nagyon hasznos minden elektronikus alkatrésznél. Az ötödik tulajdonság a hordozhatóság. Bár a polipropilén lehet áttetsző is, általában nem állítják elő ebben a formában. Ez olyan esetekben használható, ahol fontos a fényáteresztés.

Miért használják olyan gyakran a polipropilént?

A polipropilént leginkább az iparban használják. Az egyedülálló tulajdonságai és a különböző gyártási technikákhoz való alkalmazkodási képessége rendkívül értékes anyaggá teszi számos területen. Másik jellemzője, hogy műanyag anyagként vagy elemi szálként is használható. A modern időkben számos régi anyagot lecserélt, különösen a csomagolóiparban.

Milyen típusú polipropilén ismert?

Két fő típusú polipropilén érhető el: homopolimerek és kopolimerek. A kopolimereket tovább oszthatjuk blokk-kopolimerekre és random kopolimerekre. Minden kategória jobb néhány alkalmazásnál, mint mások. A polipropilént gyakran a műanyagipar „acéljaként” nevezik, mivel különböző módokon lehet módosítani vagy igazítani, hogy megfeleljen egy adott célra. Ezt általában úgy érik el, hogy különleges adalékokat adnak hozzá, vagy nagyon egyedi módon dolgozzák fel. Ez a rugalmasság is az alapvető jellemzők közé tartozik.

Oszd meg ezt a posztot


Termék Érdeklődés

Az alábbi információkra van szükségünk az ajánlat elkészítéséhez. Hamarosan e-mailben kap ajánlatot a termékre.